Dag 77-78 - Ländryggen

Den lilla bölden jag fick på ryggen är helt borta. Schwupp sa det bara.

Det enda som känns jobbigt nu är ländryggen, för den har jag värk i även när jag inte tränar. Ganska mycket dessutom. Men det visste ni ju redan.

Handeksemen har blivit bättre, likaså armarna ser bättre ut. Och det är SÅ HIMLA SKÖNT att läpparna blivit bättre. De är ju inte som innan kuren, men om man jämför med för ett par veckor sedan så är det grym skillnad. Fast, får nog köra en peppar peppar på det där. Det är riktigt kallt ute. Får se vad det kan resultera i.

Time for workout!

Dag 74-76 - Update

Tadaa, dagen efter jag skrev "Cleant" fick jag en liten böld på ryggen. Men den är snart borta, bara en torr skorpa där nu. Sådär snabbt har det ju aldrig gått. De brukar vara envisa, de där bölderna. Så jag är fortsatt positiv, även om det fick mig att tänka: jaha, kan det bli så sen också, att de dyker upp även efter kuren. Men vad tusan, jag har mer än halva kuren kvar.

Eksemen på händerna sprider sig lite upp längs armarna och jag upplever det precis som http://roaccutanresa.blogg.se att det ser ut som att jag har blivit riven av en katt. Jag smörjer med fet kräm hela tiden och de ser lite bättre ut nu.

Småplitorna på magen har gett med sig lite, kommer fortfarande några enstaka. Men det är inte alls som innan.

Jag har blivit lite snällare mot mina leder, då jag blivit lite avskräckt av att höra att det kan bli bestående men. När jag cyklar motionscykel och känner att det börjar göra ont i knäna saktar jag ner och cyklar inte så länge till. Det känns bra och jag hoppas att det funkar att jag gör så.

Ont i ländryggen har jag börjat känna av ordentligt, är helt stel när jag ska resa mig från sittande och det gör ont ett tag innan det släpper och jag känner att jag kan stå rakryggad. Riktigt trist, man känner sig gammal!

Dag 72-73 - Cleant

Ryggen är fortfarande fri från akne. Torra partier och några små röda pluppar finns där, men vad gör väl det?

Handeksemen är fortfarande kvar, inte lätta att bli av med i denna kylan. Märker även att ansiktet påverkas av vädret. Rullar av en hel del hud varje kväll. Väter fingrarna med vatten och skrubbar. Efteråt är huden riktigt, riktigt tunn och ganska röd. Men det lägger sig till dagen efter. Gör jag inte detta på kvällarna ser jag inte klok ut på dagarna.

Dag 68 - 71 - Malmöhelg

Har varit i Malmö med vänner. Sett Håkan Hellström i Köpenhamn på Store Vega. Herregud så bra det var!

Var lugnt med träning i slutet på förra veckan, skönt att vila lederna lite. Idag har jag spelat badminton och det gick bra. Har lite ont i ländryggen. Känner mest av det när jag reser mig upp, då är det stelt och ömt och svårt att räta ut.

Läpparna är som förutom, flagar lite, men inte alls lika mycket som de gjort tidigare.

Något som blivit värre är dock eksemen på händerna, de är jättetorra och kliar som bara den. Antar att vädret gör sitt till.

Något som blivit bättre är ryggen. INTE EN ENDA BULA SÅ LÅNGT ÖGAT KAN NÅ! Undrar hur många år sen det var så? Lycka, lycka, lycka. Det är värt alla biverkningar i världen!

Dag 67 - Äter inte läpp längre

Jag kom på idag, att jag inte längre äter på mina läppar. När slutade de flaga så mycket? Jag har ju aldrig "torkad tandkräm" i mungipan längre. Har inte reflekterat över det innan, men det måste ju hänt i dagarna. För det var inte länge sen jag undrade hur mycket lypsyl och hud jag ätit under kuren. Jätteskönt att det blivit bättre, jag har upplevt det som en av de jobbigare biverkningarna.


Dag 66 - Hetta i ansiktet

Det jag har att komma med idag är att jag för första gången på länge kände ansiktet och speciellt öronen hetta. Knallröda var de. Det var länge sen det hände.

Tänkte på det idag, att det måste hända så himla mycket i kroppen. Jag menar, helt plötsligt hettar ansiktet till, helt plötsligt får du massa småfinnar på magen, helt plötsligt tappar du ansiktet :) Lite spännande är det, att inte veta vad som helt plötsligt händer härnäst.

Dag 65 - Inte mycket nytt under solen

Inte mycket nytt att rapportera. En ny röd väldigt liten bula på ena kinden har dykt upp. Annars är det bara plitorna på magen som fortsätter föröka sig.


Dag 64 - Vikt

Jag började ju träna ganska mycket ungefär en månad innan jag på började kuren. Jag har fortsatt med det. Fem gånger i veckan. Det och inget intag av alkohol har faktiskt visat sig på vågen. Jag har gått ner fem kilo sen jag började med Roaccutan. Jag tror att jag för första gången i mitt liv verkligen gör det ordentligt. Utan att sluta äta godis, utan att äta minimalt med mat. I det hänseendet lever jag som vanligt. Det är bara alkoholen som försvunnit. Det känns jättebra! Och jag kan redan tänka mig hur bra jag kommer må om fyra månader. Totalt rensad från akoholångor, fin hy på ryggen och fit. Detta kommer att bli bra hörni!

Småfinnarna på magen fortsätter att ploppa upp, de är många nu. Tur att de försvinner snabbt.

Största problemet fortsätter att vara läpparna.

På ryggen har jag fått ytterligare en liten böld. De är alltså tre SMÅ nu.

Eksemen på händerna har blivit mycket bättre igen och jag känner bara lite skrovel på vänstra handen.

Dag 62 - 63 - Två månader firades med Glögg. Starkglögg.

Så inmundigade jag då igår min första alkohol sedan start. Jag vr ju tvungen att fira två månader på något sätt. Jaja, jag drack bara två små glöggkoppar. Men det kändes lite busigt och lite lyxigt. Efter nästa två månader kanske det blir en fredagsöl. Idag har jag verkligen saknat de där rödvinskvällarna när man bara sitter och snackar och dricker och har tända ljus och myser. Tänk vad jag kommer uppskatta min första rödvinskväll sen. I alla fall tills jag har druckit ett par glas och blivit för full för att ha mysigt :)

Helgen har varit bra, inget nytt under solen. Har fått två små bölder på ryggen istället för den som var där i veckan. Känns överkomligt. Örsnibbarna är dock katastrofer, runt och i hålen jag har i dem är det rött och torrt och det varar. Ska låta bli att använda örhängen ett tag och tvätta med alsol. Hoppas det blir bättre, jag gillar ju örhängen.

Har lite ont i högra knät, utan att jag har tränat. Vad händer? Funderar på att cykla lite ikväll och se hur det känns.

Grattis även till sig sunrise, som igår passerade två månader tillsammans med mig, bara fyra kvar!

Dag 61 - Ljuskänslig

Undrar hur mycket hudflagor och lypsyl jag ätit den senaste tiden. Låter sjukt äckligt! Men vad ska jag göra? Sitter hela tiden och är rädd att det ska synas flagor på läpparna, särskilt i mungiporna. Kollar av med tänderna och biter av det jag känner. Och med tanke på att jag smörjer läpparna ungefär var femte minut så borde jag fått i mig en ansenlig mängd cerat. Undrar om det är mycket kalorier i det? Haha.

Tidigare har jag märkt att jag har problem att fokusera blicken. Om jag har varit ute och joggat och tittat ner i marken en stund kan jag inte plötsligt titta upp. Då är allt suddigt och jag har fått sänka blicken ner i marken igen. Jag har haft problem med lamporna och avståndsbedömningen på bollen i badmintonhallen. Ikväll när jag körde hem efter en middag fick jag verkligen känna på att jag är ljuskänslig. Jag körde bakom en bil och irriterade mig på att han/hon hade dimljusen på. Det regnade ju bara lite, inte särskilt dålig sikt. Jag körde om och märkte att det såg ut att vara samma sak på bilen framför. När jag hade bländat två mötande bilar för att jag trodde att de hade hellyse på och de snabbt bländat tillbaka insåg jag att det varken var dimljus eller hellyse på... Riktigt jobbigt att köra stor väg med mycket trafik ikväll. Ska jag försöka undvika!


Dag 60 - Klämde

Idag klämde jag den lilla bulan jag har haft i pannan i två dagar. Den var inte gul, bara torr. När jag duschade trillade en torr skorpa av och när jag tryckte lite på den såg jag att det nog skulle gå. IDIOTISKT. Jag vet ju om att det kommer att bli ett rött område (större och rödare an bulan) och att jag riskerar att få ärr. Vad är det som gör att man inte kan låta bli?

Småfinnarna på magen fortsätter att ploppa upp, inget jag funderar så mycket på, men man undrar ju varför. Och vad som händer i kroppen. Jag är jättefin på ryggen och då ploppar en bula upp i pannan och en massa småfinnar upp på magen? Jag kommer på mig själv med att känna i nacken flera gånger om dagen. Det är fan ett under. Det bästa jag gjort. Med visst förbehåll för att det kan komma tillbaka under kuren och även efter. Men just nu, som sagt så många gånger förr, känns det toppen.

Jag har tänkt lite på hur jag ska fira min tvåmånadersdag på lördag! Det första som slog mig var att jag minsann skulle ta och dricka en öl. Hahaha, jag har under två månader druckit fyra klunkar öl. Det är det enda i alkoholväg. Jag kommer bli vrålfull första gången jag festar efter kuren. Firandet lutar nu åt glöggkväll. Årets Blossa! Med saffranssmak! Jag kan bara inte låta bli.

Hur gör ni med alkohol? Dricker ni som innan? Lite mindre? Inte alls?


Dag 59 - Rullar skinn

Ja, här sitter jag i soffan och rullar av skinn i ansiktet... Ska dra lite extra med handduken idag efter dusch. Går inte att smörja in sig, det bara rullar av.

Har en jättetorr fläck på halsen som inte vill ge med sig. Smörjer och smörjer och smörjer.

Handeksemen sitter där de sitter.

Annars mår jag finfint.

Dag 58 - Olika bud

Jag har läst och läst och läst om det här med ledvärken. Hittade en tjej som hade frågat sin läkare, läkaren svarade att man känner hur mycket kroppen orkar, så länge den orkar kan man träna, det är inte farligt. Sen läser jag om ledvätskeuttorkning och muskelvävnadsnedbrytning. Och vet inte riktigt vad jag ska tro eller göra.

Träna är ju det jag gör nu, ännu mer än innan, när jag inte ligger bakfull på helgerna.

Jag gick ialla fall iväg på min cirkelträning idag. Och, som vanligt, inga problem. Varför gör det så nedrans ont när jag cyklar motionscykel?

Jag får varje dag nya småfinnar mellan bröst och mage. Två-tre per dag. Såna små som man i princip kan fnätta bort. Undrar varför? MEN, på ryggen. Där finns en del plitor och småpluppar, men bara EN ENDA finne som är som en böld. Och då låter det helt fel med böld. För den är så liten. Men det är en sån som ligger under huden. Oklämbar. Ömmande. Men helt okej!

Fatta hur nära tvåmånadersdagen är!

Dag 57 - Inte smörja

Har nog glömt berätta vad min hudläkare sa ang. att smörja sig när jag var där i fredags. Han tittade på ryggen, konstaterade att den såg fin ut och frågade sen om jag smörjer den. Jag svarade att jag inte gör det så ofta eller så mycket, bara när det behövs. Då sa han att det var bra, för det är torka ut som roaccutan ska göra. Och det vet jag ju. Men jisses, vissa ställen hade ju spruckit om man inte hade smort dem. Men det är väl bara att låta bli att smörja så länge det funkar då.

En finne jag fick i pannan i förgår är idag bara en torr fläck. Det går ruskigt fort. Förr kunde de ju hänga med i veckor om det ville sig riktigt illa. Det är bra.

Mindre bra är att det har börjat klia som tusan på armarna igen, det hade jag lite glömt bort nu när det har varit bra ett tag. Men det är väl bara att köra ett race med lite eksem och kli igen. Så länge uppblossning håller sig borta kan jag ta det.

Hur går det för er där ute?

Dag 56 - Eksem

Eksemen har spridit sig och blivit torrare. Båda händernas ovansida är nu prickiga av supertorra områden. Och jag ser att det börjar komma på hals och bröst också. Smörjer, smörjer, smörjer.

Småfinnar har jag också fått, mellan brösten och naveln ungefär. Hoppas de försvinner snart. Ryggen är fortfarande fin, om än torr. 

Dag 55 - Ser ut som om någon slagit mig

Japp, det fick jag höra idag när jag gjorde debut på nykter utgång i min hemstad. Inte så roligt. Jag flagade lite skinn i pannan innan idag och där är såklart rött nu. Efter några timmar satt tydligen inte täckkrämen så bra. Jaja, jag hade redan berättat att jag inte drack p.g.a. en medicin. Där fick jag klämma ur mig att den också gör mig väldigt torr och att jag flagar ibland.

I övrigt tycker jag att det var okej, jag var lite bitter i början av kvällen. Men ju längre kvällen led blev jag gladare och gladare och har skrattat galet mycket åt hur folk beter sig när de är fulla. Så som även jag beter mig när jag är full insåg jag. Mycket bra kväll. Nu är det dags att sova.

Eksem tillbaka på vänsterhanden förresten. Hoppas att jag inte behöver köra en ny runda med alla biverkningar som faktiskt mattats av.

Dag 54 - I'm on my own

Besök hos hudläkaren idag. Alla prover såg fina ut, vilket jag hade räknat med eftersom det är typ tre veckor jag tog dem och han inte hört av sig innan. Vi pratade lite om vilka biverkningar jag haft. Och så var jag ute igen efter tio minuter. Han hade en underläkare med sig och det kändes lite som att det var för att han skulle få vara med på ett besök av en roaätare. Jag menar, jag tar ledigt en hel dag eftersom sjukhuset ligger åt helt fel håll med tanke på vart mitt jobb ligger. Sjukhus sex mil höger, jobb fyra mil vänster.  Jag betalar 250 kr. Och detta för att han ska säga att allt ser bra ut och att jag nu får klara mig själv. Inga fler blodprover och inga fler återbesök. Hör av dig om det är något, sa han.

Ang. kommentaren jag fått om träningen, så hade jag ingen aning om att det kunde vara skadligt med träning. Har läst på dåligt här. Trodde jag skulle undvika för att slippa värk. Får ta och läsa på lite bättre tror jag. Innan det blir galet.

Dag 53 - Jag berättar

Idag när jag duschade slog det mig att nu när jag inte dricker och folk frågar varför, så svarar jag ärligt. Att jag äter medicin. De flesta är så nyfikna (eller de flesta är nog omtänksamma) att de måste fråga för vad. Och då säger jag det. Att jag äter medicin mot akne på ryggen. Tänk så många år jag har dolt det för folk, smugit och gömt. Och sen bara berättar jag det, sådär rakt ut i luften. Fast jag lägger alltid till att det inte har varit så farligt, men att jag får en del ärrbildande bölder och att jag tyckte det var dags att ta tag i det.

Det var väl bara att jag insåg efter de första frågorna att jag inte orkade ljuga i ett halvår.

Imorgon vankas återbesök hos hudläkaren.


Dag 52 - Jag smorde

Japp, igår smorde jag ryggen lite. Sitter så djupt rotat att låta bli att jag försökte lura mig själv. Ungefär som: "åh jag måste torka av resterna av hudkrämen någonstans". Och så smög jag bak dem på ryggen och torkade av dem på nedre delen. Sen drog jag ut det lilla som fanns kvar på händerna längs hela ryggen. Haha, att man kan vara så knäpp. Men nu förstår man ju hur länge man levt med detta och hur allt sitter i huvudet. Får se om det blir några framsteg på den fronten idag. Ryggen skulle helt klart behöva smörjas ordentligt.

Idag har jag märkt att mungiporna blivit lite bättre. Jag får inte vita hudflagor som ser ut som torkad tandkräm lika ofta. Det är jätteskönt! Innan var jag tvungen att springa på toa och kolla hela tiden, nu kan jag slapnna av lite mer.

Dag 51 - Varför funkar styrketräning?

Problem med höfterna när jag cyklar och när jag joggar. Men när jag styrketränar, vilket jag läst i bipacksedeln att man bör dra ner på, så har känner jag ingenting. Det är ju bra. Kanske ska ta bort ett pass kondition och lägga till ett till med styrka? I så fall blir det att byta bort motionscykeln på torsdagar. Fast det är ju så himla bra att cykla till Robinson när jag städat klart. Jaja, den som lever får se. Jag är i alla fall glad att jag kan styrketräna som vanligt.


Dag 50 - Ryggen då

Det har blivit mycket bloggat om biverkningar. Vad jag minns är det ett tag sedan jag nämnde hur det ser ut i akneväg. Jag har berättat att jag inte längre har några pormaskar. Jag hittade en idag, men herregud, en! Det är ju ingenting. Ryggen då, där problemen sitter. Eller satt? Vågar jag hoppas? Ryggen är torr, väldigt torr. Och den är svår att smörja. Eller jag vet inte varför jag skyller på det, jag skulle nog komma till. Men jag har fortfarande inte vågat, det sitter i det där. Att man inte vill smörja för då tror man att man får mer akne. I alla fall. Jag "kände igenom" ryggen igår kväll. Antal bulor: 3 st. Ojojoj, här har det hänt saker! Jag har bara tre bulor på ryggen, inte en enda av dem sitter i nacken. Utöver det finns en del småkvisslor, men vad gör väl det? Jag har läst på andra bloggar att det kommit och gått, att det varit bra ett tag och så dyker skiten upp igen. Men jag tänker i alla fall glädjas den lilla/långa stund detta varar! Jag är så himla glad.

Ska bli roligt att visa ryggen för hudläkaren på fredag, se vad han säger om det.

Däremot ska jag ta upp biverkningarna med honom. Vill mest kolla av den här ledvärken. Idag har jag haft värk i vänstra handleden hela dagen. Undrar om det har med roaccutan att göra eller om jag sovit konstigt på den. Men det brukar ju gå om. Får se hur det är imorgon.

Tur jag är högerhänt. Med tanke på kvällens badmintonträning!

RSS 2.0