Dag 49 - Trött, trött och åter trött

Tji fick jag, som trodde jag sluppit undan tröttheten! Igår sov jag mellan 02.00 och 12.00. Tio timmar. Tänkte att det var okej, det har varit ganska mycket i veckan och trodde att det var därför. Igår gick jag och la mig klockan 00.00. Jag ställde klockan på 09.30. Trodde nog att jag skulle vakna innan, men ställde klockan utifall att. Jag skulle gå en morgonpromenad, äta god lång frukost, städa, jogga, åka till mamma och låta småbröderna byta till vinterdäck på bilen. Massa planer med andra ord. Vet ni när jag vaknade? 13.00! Jag var riktigt sur när jag vaknade, jag har varit så nöjd med mina helger sedan jag slutade gå ut fredag och lördag. Jag har varit pigg och vaknat i tid, hunnit en massa. Så jag är riktigt ledsen över att även denna biverkning verkar ha nått mig. För annars hade jag väl ändå aldrig sovit så här länge.

Då jag inte hann ut i solen idag, varken för promenad eller jogg, fick jag hoppa upp på motionscykeln ikväll igen. Och jomen, höfterna sa sitt. Jag sa emot. Jag vägrar låta bli att träna!

Dag 48 - Jävla höfter

Skulle cykla en timme på motionscykeln idag. Det gjorde jag också. Men efter 45 minuter hade jag så ont i höfterna och höftböjarna att jag inte visste om det skulle funka. Envis som jag är fortsatte jag, men det var långt ifrån skönt. DET ÄR SÅ HIMLA TRIST!

Ett tag efter träningen är det okej igen, ibland tar jag en Ibumetin.  Jag byter gärna tillbaka till den kliande hårbotten. Den kunde man i alla fall göra något åt!

Dag 47 - Städdag på jobbet

Idag har jag städat i mina skåp på jobbet. Jag har, som sagt, provat det mesta mot min akne. I ena skåpet hittade jag ett häfte med MASSA information om vad som är bra och dåligt när det gäller akne. Jag har markerat allt som är bra med gul märkpenna och allt som är dåligt med röd. Tänkte bjuda er på en väldigt förkortad variant.

Gult:
Vitamin A
Zink
Omega 3
Lax, sill och makrill
Linfröolja och rapsolja
Sötmandel
Avocado
Rooibos, vitt och grönt te
Frukt, grönsaker och bär
Näringsjäst och öljäst
Alfaalfagroddar
Tomatpuré
Yoghurt
Surkål
Kimchi
Kött
Fullkornsprodukter
Teer på åkerfräken, maskros, nässlor, björkblad, körvel, spetsgroblad, brunnskrasse och styvmorsviol
Naturmedlet Preglandin
Ansiktmask av lera
Ångbad
Bastu
Tarmsköljningar
Motion i frisk luft
Tea-Tree oil
Stenålderskost

Rött:
Vitt bröd, godis, pizza, potatis och pasta
Mycket salt mat, som chips
Psykisk obalans
Kost rik på animaliskt protein och fett samt raffinerade kolhydrater
Starka frökryddor som peppar, paprika, chili, knale, vanilj och curry
Ättika
Mögelost
Fet lagrad ost
Choklad
Alkohol
Sötade läskedrycker
Kaffe
Citrusfrukter

I häftet finns också följande text:
I västerländska samhällen är akne mycket vanligt förekommande medan förekomsten är betydligt lägre i samhällen som inte har drabbats av den västerländska civilisationens förändringar beträffande kost och livsstil. Ungdomsfinnar grasserar i utvecklade länder men är okända i Papua Nya Guinea och det inre av Amazonas. I Alaska dök de upp först när moderna matvaror importerades. Man drar slutsatsen att den förvånansvärt stora skillnaden i akneförekomst inte beror enbart på genetiska faktorer utan att de till största delen beror på kost och livsstil.

Ja, den som säger att jag inte läst och provat allt kan ju få en kopia på häftet :) vad som sen stämmer eller inte det vet jag inte och förmodligen ingen annan heller. Men att det till största delen skulle bero på kost och livsstil har jag mycket svårt att tro. Som sagt, jag har provat ALLT. Och är därmed ett ganska bra bevis på att det inte hänger på kost och livsstil!



Dag 46 - Hårbotten

Jag har inte tänkt på det så mycket, men jag har faktiskt slutat använda hårbottengelen. Och det funkar helt okej. Allt funkar helt okej. Och det är ju toppen. Samtidigt undrar man ju om det verkligen händer något i kroppen då. Blir mina problem bättre? Förmodligen. Hudläkaren sa att en del inte upplever det alls lika jobbigt som andra. Ja, jobbigt är det ju, jag är ju fnasig i ansiktet och läpparna ska vi inte prata om, lite ledvärk och så. Men ändå, så mycket bättre än jag trodde att det skulle vara. Tänk så många år jag vägrat detta, av rädsla för biverkningarna!

Tänk att det snart gått sju veckor.

Dag 45 - Pormaskar

Idag upptäckte jag att jag inte har en pormask i ansiktet! What? När försvann de? Under semestern kanske, då har jag inte spanat in huden så närgånget. Den livsfarliga förstoringsspegeln höll jag mig undan. Men så roligt!

I övrigt inget nytt, känns bra det här. Trots att jag börjar tröttna rätt bra på läpparna!

Dag 44 - Träning okej

Efter cirkelträningen var jag så glad. Inga som helst problem med några leder. Det är alltså konditionsträning som frestar på lite. Det är lite jobbigt under tiden, men efter träningen och en Ibumetin är värken borta. Hoppas det håller sig så och inte blir värre.

Huden på ryggen torkar mer och mer och jag kan känna att det är helt flagig. Har inte börjat smörja ryggen med hudkräm än och so far kliar det inte heller, så jag väntar med det. Precis som alla andra med akne är jag lite emot det där med att smörja fet kräm på problemområdet. Trots att jag efter att ha börjat smörja ansiktet med den feta hudkrämen och inte fått mer problem än innan, så känns det värre med ryggen.

Dag 43 - Kliande skinn

Sedan jag kom hem har jag märkt att huden på armarna kliar mer igen. Jag trodde att att det skulle vara värre i torr värme, men så var det inte. Det kan ju ha att göra med att under semestern smorde jag mig med hudkräm på kvällen och solskyddfaktor på morgonen. Hemma smörjer jag bara med hudkrämen på kvällarna. Och så har jag koftor på mig hemma, de kan ju bidra till att det kliar mer. Det kliar MYCKET!

Just nu har jag en del större bölder på ryggen, men jag är så glad över att inget sitter i nacken! Den känns helt len och jättefin. Jag kan ta på mig vad jag vill.

Ansiktet blev lite rödare igen igår, sved som bara den när jag torkade mig efter dusch. Skippar ansiktskrämen på morgonen och tar hudkrämen då också. Precis som på kvällen.

Under dagarna "trycker" ansiktet ut vad jag tror är överskottsfett på överläpp, nässidor och ögonbryn. Det är jättekonstigt. Men hellre det än att jag är torr och fnasig. Jag försöker att inte smörja just de områdena lika mycket.

Dag 33-42 - Semester

Nu kommer uppdateringen! Jag har haft en hel underbar semester, i skuggan.

Fredagen den 15:e, sista jobbdagen och dagen då jag började min resa, mot Jordanien. Under dagen, på jobbet, kände jag av de torra ögonen ganska mycket och tänkte att det nog var klokast att ge sig och gå och köpa de där ögondropparna, då jag faktiskt skulle bege mig till ett land med ökenklimat. Jag gick till Apoteket och berättade hur det kändes och köpte dropparna jag blev rekommenderade. Jag provade direkt jag kom tillbaka till jobbet och det kändes skönt. För stunden. Efter ett tag var ju ögonen lika torra och sved. Dropparna är någon slags ersättning för tårvätska. Och det skulle jag inte vilja säga att jag saknar, så dropparna hjälper bara för stunden. Jag skulle vilja ha några droppar som funkar mer som olja och stannar kvar och håller ögonen fuktade. En gång använde jag dem under semestern, på flyget. Annars lät jag dem ligga på hotellrummet, trots att den torra värmen inte var särskilt skön för ögonen. Denna fredagen märkte jag även att ryggen blivit torrare, särskilt på axlarna. Jag fick en fjällning liknande den jag hade i ansiktet ganska tidigt in i kuren.

Lördagen den 16:e anlände vi till Aqaba, jag gick några meter mellan flygplatsen och bussen som skulle ta mig till hotellet och sedan gick jag några meter från bussen och in på hotellet. Jag exponerades för sol i kanske maximalt fem minuter. När vi kommer in på hotellrummet är jag helt röd i ansiktet och då vi är hungriga och ska gå ut till en av hotellets restauranger för lunch tänker jag att det är bäst att jag smörjer mig med solskyddsfaktor (Barbapappa 50, som nämnt tidigare) innan vi går ut. Precis efter insmörjning svider ansiktet rejält och när vi sitter i värmen (38 grader har vi haft på dagarna hela veckan) känns det som att det inte kommer att funka. Det svider verkligen jättemycket och jag inser att hudläkaren hade rätt. Jag kommer inte att vilja vara i solen. Just då kändes det faktiskt som att det inte alls skulle funka och jag var väldigt ledsen. Vi hade precis kommit och jag hade bränt ansiktet på fem minuter. Hur skulle det funka med en hel dag i sol i Petra och öknen Wadi Rum?

Dagen efter, söndagen den 17:e, vaknar jag och har tre röda, eksemliknande, områden i ansiktet. Jag smorde in mig och blev glad när det inte sved lika mycket som dagen innan. Denna dagen skulle tillbringas på stranden. Jag räknade ut att det inte skulle att bli någon sol överhuvudtaget för mig och att det nog var säkrast att inte doppa huvudet och därmed ansiktet i det salta havsvattnet. Så, jag smorde in hela mig, drog på shorts och långärmad skjorta. Jag placerade min solstol i skuggan och bara njöt. Badade emellanåt (med ansiktet vänt från solen) och funderade på var jag skulle hitta en hatt att skydda ansiktet med under våra utflykter. Hatten fanns på hotellet och jag betalade säkert ett överpris, men som det visade sig vara värt det.

I måndags, den 18:e, var det dags för första turen, till Petra. Vi kom dit och jag insåg att skugga skulle vara  sällsynt denna dag. På mig hade jag haremsbyxor som räckte nästan ner till fotknölarna, långärmad vit tunika, sjal runt halsen och min hatt. Såklart insmord med solskyddsfaktorn (varje morgon innan jag närmade mig dörren ut smordes den på). Vi gick och gick och gick och det var sol överallt utom på en sträcka som var ca 1,2 km lång. Flera timmar tillbringades här och jag fick strunta i att lyssna på guiden och istället leta skugga vid varje stopp. Jag var varm i min klädsel, gud som jag svettades. Men jag hade aldrig klarat mig utan dem i solen. Jag kände mig, och såg ut, som Indiana Jones. Vilket jag även blev kallad av en av kamelförarna som gick fram och tillbaka med turister på sitt djur. Vi skämtade om detta hela dagen. Tillbaka på hotellet på kvällen ser jag en hel massa röda fläckar på den lilla, lilla bit på benen som inte var täckt med kläder. De sved och jag smorde dem med Fenuril-Kortison. Dagen efter var de nästan borta. En sak, en dålig sak, var en ny biverkning. Faktiskt den jag hoppats mest att jag skulle slippa. Ledvärk welcome. När vi hade gått ett par timmar började höfterna göra rejält ont och när vi väl kom tillbaka till hotellet var det riktigt jobbigt att gå från bussen till hotellrummet. Ibumetin intogs och jag gick och la mig.

Tisdagen, den 19:e, tillbringades i skuggan på stranden. Områdena som var röda och eksemliknande efter första dagens solbränna var idag hudfärgade områden som kändes knottriga och jag fortsatte låta bli att doppa huvudet i det salta vattnet. Jag som älskar att bada och stå på händer och dyka och simma, fick snällt stå stilla i vattnet. På kvällen utnyttjade jag hotellets lilla gym och sprang 4,5 km på löpbandet. Jag gick dit utan lypsyl, vilket visade sig urdumt och jag fattar inte hur jag kunde glömma det på rummet. 2,5 km in i löpningen var jag så torr och kände att mungiporna sprack. Då hämtade jag lypsylet på rummet, men skadan var redan skedd och sedan dess är mina mungipor trasiga. Efter löpningen hade jag ont i knäna och jag inser att det kommer förmodligen att vara så efter träning från och med nu. Jag hoppas att det inte blir värre och att jag kan fortsätta träna som jag gör. Det får bli Ibumetin och stillasittning efter varje träning.

På torsdagen, den 21:e, var det dags för utflykten till Wadi Rum, jeepsafari i öknen. Jag var utrustad med hellånga haremsbyxor, långärmad skjorta, sjal och hatt. Svettigt som bara den, men det funkade bra. Vi satt under ett litet tygtak och jag lyckades skugga ansiktet ganska bra med det och hatten. Skönt när solen äntligen gick ner och jag kunde ta av skjortan och sitta i bara linne och äta. Ganska svettigt med långärmat och sjal i 38 graders värme kan jag lova.

I fredags, den 22:e, åkte vi till Döda havet. Jag, som vanligt, hellångt klädd och med hatten i högsta hugg. Vi stannade först vid Jesus dopplats och här var det 42 grader varmt. Svetten öste av mig och det var skönt att komma fram till Döda havet och få klä av sig till bikini. Och jag hade sån jäkla tur, solen gick i moln när vi kom fram och stannade där resten av tiden vi var iväg. Jag låg i vattnet i en och en halv timme. Och jag behövde inte ha hatten på mig! Det var så himla skönt, trots att vattnet var så varmt så det knappt svalkade och så salt så det sved i min torra hud. Det funkade bra. Huvud och ansikte vill man ändå inte doppa i det havet.

Igår åkte vi hem, jag kastade den sista droppen solskyddsfaktor på hotellrummet och hade fruktansvärd åkahemångest. Trots att jag svettats och bränt mig och inte fått någon solbränna (ja, lite lite brun har jag blivit trots alla mina skydd) har det varit en helt fantastisk semester och det är allt annat än roligt att komma tillbaka till vardagen.

Jag har fått en del akne under resan, några av dem (jätten i armvecket och bölden i pannan) har nog kommit p.g.a. fet solskyddsfaktor. Det har jag märkt av på semestrar innan. Annars har det bara varit på ryggen, fast de har inte varit bölder utan vanliga små gula finnar.

Idag har jag hoppat mellan soffan och program från veckan som går i repris och sängen, där jag på datorn kollar på webbtv. Det där med att hoppa på ett kallt flygplan efter att ha varit i värme har alltid gjort mig sjuk och idag har jag nog haft lite feber. Känner mig bättre nu framåt kvällen och ska nog ta en tur på motionscykeln och se hur det funkar med lederna på den.


Dag 32 - Irriterade ögon

Jag måste säga att jag tycker att jag än så länge har kommit lindrigt undan med biverkningarna. Visst, jag är torr och har haft uppblossning och får finnar där jag inte brukar få det. Jag har upplevt problem med synen och nu är de faktiskt ganska torra, vilket i kombination med min rinnande näsa får mig att tro att jag är mer förkyld än jag är. Jag har haft eksem på händerna och skinnbitar har lossnat.

Men jag hade förväntat mig värre. Och det är ju bra. För allt som är bättre än vad jag hade föreställt mig är positivt. Nu ropar jag inte heller hej förrän jag är över bäcken. Det kan bli värre. Det kan bli tröttsamt att ha de här biverkningarna i fem månader till. Men just nu känns det sjukt bra!

Jag är laddad för resa. Har med mig tunna heltäckande kläder, bra schampo, ny gele till hårbotten, fetfet kräm, massa lypsyl, solskyddsfaktor 50 (Barbapappa) och ett stift med 30 till läpparna. Det här ska vi fixa.

Imorgon bitti låser jag min dörr. Och öppnar den inte igen förrän den 23:e eller 24:e oktober. Då ska ni få höra hur det funkar att vara en vecka i ett soligt ökenland med minst 23, max 40 grader (just idag 39!) under tiden som man äter roaccutan.

Stay tuned och kämpa på, själv loggar jag ut för en vecka!

Dag 31 - En månad!

En månad har jag knaprat roaccutan. Nej, inte knaprat. Svalt. Det har faktiskt gått EN MÅNAD! Det gick ju snabbt. Och smärtfritt. Känner mig peppad och ger mig med gläjde (trots att jag känner en del nya bulor på gång i nacken, som ju faktiskt varit okej några dagar nu) på nästa månad.

Ett tag har jag undrat varför jag jämt är fuktig/blöt/svettig på överläppen, precis på mitten (mjauen, som en killkompis kallade det en gång :)). Idag har jag kommit på det. Jag är ju väldigt torr om läpparna (nähä). Någon annan som fått den biverkningen? ;) Jag smörjer läpparna ungefär var femte minut och eftersom kanterna också är torra smörjer jag en bit utanför varje gång, för att täcka allt. Idag gick jag in på toaletten på jobbet när jag kände att jag var fuktig på överläppen. I spegeln ser jag att det ser ut som att jag har svettpärlor på läppen. Men det var ju fett! Jag tänker att det är så att huden precis utanför läppkanten inte behöver så mycket fett som jag smörjer den med och det "trycks" ut igen. Någon som upplever samma?

Dag 30 - Provtagning

Så var jag då på vårdcentralen för lämning av blod och urin. Jag är en mespropp och måste ligga ner när de sticker mig i armvecket. Nu håller jag alla tummar för att jag inte får något samtal från hudläkaren om nån dag. Hoppas, hoppas, hoppas att inget i min kropp tagit stryk av medicinen. Utöver de biverkningar jag upplever utåt då.

Ryggen är ganska fin, det är uppe i nacken jag känner att ett par bulor håller på att växa till sig. Jag vet inte varitfrån min positivism kommer, men de senaste dagarna har jag inte brytt mig om att kolla hur nacken ser ut när jag klär mig på morgnarna. Jag bara tar på mig det jag vill ha på mig och så får det se ut hur det vill. Jag kanske upplever en omvänd biverkning. Glädje istället för deppighet.

Eller, kan det ha att göra med att jag åker på semester på lördag? Nu ska vi prova hur det funkar med sol, 36 graders värme, solskyddsfaktor 50 och heltäckande klädsel! Kommer bli lite halvtrist att sitta i skuggan och inte ens få dricka öl! Men, jag slipper mörkret på morgnarna, jag slipper jobbet och jag slipper städa och diska.

Hoppas jag inte får detta i nacken när jag kommer hem till mörkret igen!

Dag 29 - Synen

Jag vet inte om jag nämnt det innan, men jag har känt av en viss försämring/förändring av synen. I vanliga fall brukar jag få ta fram mina glasögon de två sista timmarna på jobbet. Jag jobbar framför dator hela dagen och ska egentligen ha dem på hela dagen, men det brukar jag inte ha. I ungefär en vecka har jag varit tvungen att ta på glasögonen efter en timme på jobbet. Jag känner att ögonen blir ansträngda.

Jag har fått svårt för omställning, igår när jag var ute och sprang fick jag titta ner i marken hela vägen. De gånger jag tittade upp kändes det mesta ganska suddigt och jag kunde inte få fokus.

Idag har jag verkligen märkt det. På måndagar spelar jag badminton och idag stördes jag oerhört av lamporna i hallen. De snabba bollar jag fick emot mig hade jag inte en chans att ta och avståndsbedömningen åt sidan var helt åt skogen. Min spelkompis sa att det märktes tydligt att något ändrats. Jag var helt enkelt kass idag.

Jag hoppas att det inte blir värre under kuren, men att hoppas att det blir bättre under tiden väntar jag med. Gillar inte att bli besviken. Vi kör på och så får vi se hur det går nästa gång vi spelar.

På andra fronter är det som innan. Ryggen blossar upp och går tillbaka och blossar upp och går tillbaka. Eksemen på händerna har faktiskt blivit bättre och inga fler hudflagor har trillat. Hårbotten hålls i schack av gelen, som tog slut idag. Ansiktet ser fint ut, tyvärr förstörde jag nog det lite genom att klämma tre pormaskar idag. Får se hur det ser ut imorgon. Måste säga att jag tycker att huden i ansikte och på läppar känns helt okej. Läpparna flagar inte lika mycket och nu, efter att ha smort in ansiktet med min feta hudkräm några gånger, så ser ansiktet bättre ut.

Imorgon ska jag till vårdcentralen för provtagning, håll tummarna för att inget ser galet ut. Fick även kallelse till återbesök hos hudläkaren 5 november. Ska bli spännande att höra om proverna och vad han säger om biverkningarna jag kännt av.

Dag 28 - Duschprodukter

Jisses vad ansiktet svider när jag har joggat min runda. Svetten är hemsk. Såå skönt att duscha efter.

Tänkte jag skulle visa vilka produkter jag använder när jag duschar, eftersom jag inte har mycket nytt att komma med idag.

Duschtvål funkar inte längre, så jag har gått över till duscholja.


Till ryggen och ansiktet kör jag på med intimtvål, precis som i vanliga fall. Känner att jag, trots att jag är torr vill använda en tvål där. Denna är mild, utan parfym och har bra ph-värde.



Till håret har jag fått byta ut mitt schampo med parfym, då min hårbotten ganska snabbt blev en katastrof. Torr, kliande och till slut sårig. Jag använder schampo och balsam från Aco.

 

Då jag märkte att dessa produkter torkade ut längderna i håret pratade jag med min frisör och vi kom överens om att jag skulle prova en hårinpackning. Hårinpackningen ska användas en gång i veckan och ska vara en riktig fuktbomb. Men då jag inte tycker att balsamet ovan räcker för att jag ska kunna reda ut håret efter dusch använder jag det i längderna varje dag. Men då har jag bara i det i en minut eller så. Och så gör jag en riktig inpackning en gång i veckan. Jag tar den bara i längderna, då den är parfymerad. Noga med att inte låta den komma åt hårbotten.

 (hittade ingen bättre bild)

Då det inte räckte med det nya schampot och balsamet för att få bukt på hårbotten, köpte jag även Acos hårbottengel. Den är superbra!



För tillfället funkar dessa produkter bra i duschväg, för mig.


Dag 27 - Eksemet

Glömde skriva om eksemen på händerna igår. De har ju inte gått tillbaka och igår lossnade skinnet på ett par ställen. Under fanns tunnt tunnt skinn och fläckarna är jätteömma. Jag hoppas verkligen inte att jag får ärr efter det. Räcker gott med ärren på ryggen!

Idag har solen strålat och jag har varit ute i skogen ett par timmar. Cyklat, gått och sprungit. Glömde klåda och uppblossning för ett tag och kände mest tacksamhet för att jag inte drabbats av ledbesvären en del har upplvet under kuren. Om jag skulle bli tvungen att sluta träna vet jag inte vad jag skulle göra!

Jag känner mig sjukt positiv och peppad igen!

Dag 26 - Konstig konsistens

Upptäckte en hel massa nya finnar på ryggen idag, eftersom de kliar galet mycket. Kände massor av hårda små knutor och tog en riktig titt i spegeln när jag kom hem. Japp, har fått jättemånga finnar på ryggen. Några var lite gula och såklart fick de sig en match. Den första satt ganska nära ena axeln. Jag klämde den (helt för jävla öm var den) och när jag skulle torka med en bit papper märkte jag att konsistensen inte alls var som den brukar. Den var som slem kan man säga. När jag lyfte på pappret blev det som en sträng mellan papper och hud. Jag gick på en till och den var likadan. Jag tar det som ett gott tecken. Som att det händer något i kroppen.

Uj, vad jag är glad att det var förra helgen jag var på äventyrsbad. Att det inte är denna helgen. Fy, vad mycket värre jag ser ut nu.

Nu väntar en lugn och skön helg med soffhäng, träning, lördagsfika och myslördag. Lite tvätt, men jag tycker ju faktiskt att det är lite roligt att tvätta...

Dag 25 - Ryggen

Jag kände precis på nedre delen av ryggen, har känt att där är något. Gör ont att luta sig tillbaka på stolen. Och japp, där är en hel del bulor. Nacken är också prydd av några. Än så länge syns de inte så mycket, men det dröjer väl inte så länge antar jag.

Den ena bulan på hakan har gått tillbaka lite, men de andra är still going strong tyvärr. Samtidigt är jag glad att det är ryggen som är värst, så det känns som att jag står ut.

Idag har det vänt lite, från att ha tyckt att det hela är lite jobbigt och segt. Jag tror att det har att göra med att jag börjar närma mig enmånadsgränsen och att jag tänker mycket på det. Det gick ju ganska snabbt ändå. Känns bara positivt nu, om än lite ömt ;)

Torrheten börjar jag vänja mig vid. Kliar lite mer på armar och hals nu, men ansiktet har slutat klia nästan helt. Hårbotten ska vi inte prata om, men det är långt bättre än innan geleinköpet i alla fall och därför tycker jag inte att det är så jobbigt längre. Nu är det dock dags att tvätta ut svetten från träningen. För det gör inte saken bättre!

Dag 24 - Det ömmar

Tre finfina mindre bulor har dykt upp i ansiktet, två på hakan och en ovanför ena ögonbrynet. Inga gulingar, utan bara ömmingar. Inte klämma, inte klämma. Ja, jag brukar klämma även på såna som inte går klämma. Vilket i alla fall leder till att det ser värre ut än innan.

Ryggen har jag inte orkat kolla på någon dag. Jag vet ju att de är där och i vissa perioder brukar jag låtsas som ingenting. Blir bara depp av att känna på dem.

Eksemet på händerna vill inte riktigt ge med sig, men huvudvärken har jag sluppit idag när jag tänker efter. Ansikte, hårbotten och läppar - status quo.


Dag 23 - Skyller mig själv

Så vaknade jag då idag med röda fläckar på precis varenda ställe jag var och klämde på igår. Idag har jag klämt en i ansiktet, men den var gul så den gills inte. Jag var på väg lite åt vänster, till en pormask (jag tycker det är lite roligt att klämma dem), men jag lät bli! Känner mig stolt och hoppas jag fortsätter låta bli dem.

Ansiktet och läpparna flagar inte lika mycket som innan. I ansiktet är det mest torra områden, inga stora flagor som jag kan dra av längre. Flagorna på läpparna kommer och går, mest i mungiporna, annars är de bara torra.

Hårbotten har blivit mycket bättre sen jag köpte hårbottengelén. Jag smörjer varje kväll när jag har tvättat håret och tar lite extra under dagarna om det börjar klia. Bättre det än att jag river upp det igen. Hoppas det håller i sig, efter ett tag kanske jag till och med kan sluta med gelén. Verkar som den första kommer räcka runt två veckor. Kostar 82 kr på Apoteket.

Däremot har det börjat klia på halsen, jättemycket. Svårt när man gärna har halsduk på sig på morgonen. Jag försöker ha en mjukare scarf under, så det stickade inte ligger direkt mot huden. Får en del pormaskar här också nu.

Annars har jag märkt att jag har haft ont i huvudet till och från under dagarna ett tag nu. Har tänkt att det nog går om, men så här många dagar på raken brukar jag inte ha problem med det. Det blir bättre när jag tränar. Får se hur det utvecklar sig.

Håret! Jag som alltid måste tvätta håret varje dag märker nu att det inte behövs. Tyvärr tränar jag fem dagar i veckan, så någon längre tid har jag inte provat låta bli. Men det är skönt att slippa göra det de två dagar i veckan som jag inte har träning. Skulle vilja testa att låta bli att tvätta det en längre period, bara för att veta hur länge det håller. Får se hur svettigt det blir när jag åker på semester om två veckor. Kanske kan testa där?

Dag 22 - Klämmer

Jag är hopplös. Klämmer och klämmer och klämmer på saker som inte syns. I ansiktet. Det blir ju inget bättre av! Från och med imorgon slutar jag klämma på i princip obefintliga pormaskar.

Eksemen på händerna är kvar, men de besvärar mig inte. Jag smörjer dem så de inte blir torra och de kliar inte.

På ryggen och i nacken har det ploppat upp ett par nya bulor som inte är så roliga. Men jag tar det med ro, det är inte jättemycket värre än innan och om en vecka har det gått en månad.

Dag 21 - Ja, bra.

Eksemen på händerna finns kvar. I övrigt inget nytt att notera. Verkar ha klarat några timmars klorbehandling bra.

Dag 20 - Äventyrsbad!

Herregud vad roligt jag hade på badet! Jag struntade fullständigt i hur jag såg ut och bara njöt. Rutschkanor, utomhuspool, varmpool, hamamsten och olika bastubad. Så himla roligt och så himla avslappnat. Älskar dessa vänner! Jag trodde att jag skulle känna av torrheten i huden under tiden vi var i badet, men det enda som störde var läpparna. Jag fick smita in i omklädningsrummet ibland och smörja. Helt ok.

På kvällen märkte jag dock att jag fått eksem på händerna, men jag antar att de försvinner om jag smörjer dem med min feta hudkräm.

På kvällen gjorde jag min första nyktra utgång på jag vet inte hur länge. Och som jag dansade! Det var en skön bekräftelse, man kan ha roligt utan alkohol. Låter ju hemskt att säga så, 31 år gammal. Men det är något jag har varit lite nervös över. Det enda jag reagerade på var att jag var lite mer känslig för buffandet på dansgolvet än mina mindre nyktra vänner.

Dag 19 - Leaving town

Det mest jobbiga nu är de röda fläckarna efter gammalt kläm i ansiktet. Jag kan ju inte använda så mycket smink i ansiktet nu då det ser ganska fult ut när jag flagar.

När jag tvättar mig på kvällarna och har torkat ansiktet är huden jättespänd och den är så blank att jag nästan kan spegla mig i den.

I övrigt har jag fått två nya röda innebrännare i pannan, en över varje ögonbryn. Ryggen är oförändrad.

Dag 18 - Pormaskar

Var hos frisören idag och färgade utväxten. Ajajajaj. Men, vill man vara fin får man lida pin. Det gjorde jag och nu är jag blond och fin igen.

Något jag har märkt, som har blossat upp, är pormaskar. I ansiktet. De är väldigt små och fina och de är inte synliga mer än när jag lutar mig fram i spegeln på toaletten. Men gud så många jag har. Och jag kan inte låta bli att klämma på dem. Jag tror dock att jag kommer att sluta med det nu. För idag har jag märkt något nytt.

Jag har tidigare märkt att där jag är och klämmer i ansiktet blir jag rätt röd, på områden med en halv centimeter i diameter. De här röda områdena torkar sen, och huden vill trilla av. När den gör det får jag större röda märken. Det ser ut som sår. Och nu är jag helt rädd att det kommer att bli ärr. Jag som inte har så mycket akne i ansiktet hoppas ju slippa skaffa mig ärr nu under kuren också. Räcker gott och väl att jag har gropar av ärr på hela ryggen.

Ang. äventyrsbadet i morgon. Jag kollade ryggen i spegel idag. Och tro det eller ej, men jag känner mig helt okej med den. Bara nacken som är illröd av gammal akne på väg bort. Och nacken kan jag dölja med mitt långa hår. HURRA, jag tror att jag kommer att bada imorgon. Håller tummarna för att inget nytt dyker upp!

Dag 19, 20 och 21 kommer förmodligen på söndag. Ha en super helg, det ska jag!


RSS 2.0